Over OsAcademie

Welkom! Ik ben meneer van Os…

…en wat ik je met mijn OsAcademie te bieden heb, vertel ik je hieronder. Voor het gemak heb ik een korte en een lange ‘over mij’ omschrijving voor je neergezet.

De korte omschrijving:

Ik ben economie en bedrijfseconomie docent én ik help leerlingen op de havo en het vwo met korte, duidelijke lesfilmpjes hun resultaten te verbeteren en toetsen met vertrouwen tegemoet te gaan.

De lange omschrijving:

Met mijn OsAcademie geef ik economie- en bedrijfseconomie-uitleg in korte filmpjes van maximaal 15 minuten. Deze economie- en bedrijfseconomie-lessen zijn een uitstekende manier om je voor te bereiden op proefwerken en je eindexamen. Uiteraard is het wel slim om naast de filmpjes ook nog de theorie toe te passen met behulp van verwerkingsopgaven!

Christiaan van Os – oprichter OsAcademie

De filmpjes zijn gericht op het examenprogramma van HAVO en VWO maar (delen) kunnen ook heel goed worden gebruikt voor leerlingen op het VMBO en studenten in het HBO/WO. Ik maak de filmpjes allemaal zelf, naast mijn werk als docent economie en bedrijfseconomie op het Mendelcollege in Haarlem. Ik weet dus ook heel goed waar leerlingen behoefte aan hebben en wat de belangrijkste zaken zijn om aandacht aan te besteden in mijn filmpjes.

Ik vind dat iedereen recht heeft op fatsoenlijke uitleg en de mogelijkheid moet krijgen om informatie uit meer dan één bron te halen (zoals je eigen docent of een boek). En één van de grote voordelen van mijn filmpjes is natuurlijk het feit dat je de filmpjes kunt bekijken waar je dat wilt, wanneer je dat wilt en zo vaak als je wilt!

Via het menu, bovenaan de website, kun je kiezen uit economie of bedrijfseconomie uitleg op havo of vwo niveau. Zo vind je alle filmpjes duidelijk gerangschikt per onderwerp. Voor economie gebruik ik daarbij het examenprogramma dat is opgedeeld in ‘concepten’ (of domeinen). Bij de inhoudsopgave in jouw economieboek staat (vaak) per hoofdstuk vermeld om welk concept het gaat. En ook het examenprogramma voor bedrijfseconomie is opgedeeld in verschillende domeinen.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in meer dan alleen de talloze gratis uitleg filmpjes, heb ik een online examentraining gemaakt. In deze training krijg je toegang tot filmpjes met uitleg over oude eindexamens, allerlei extra oefenopgaven en ook wordt het gehele examenprogramma nog eens doorgesproken (met een vraag-en-antwoord sessie op de avond voor het eindexamen).

Heb je suggesties voor mijn website? Zoek je een bepaald onderwerp en kun je het niet vinden of staat het nog niet op de website? Neem dan contact op via het contactformulier! Op de hoogte blijven van het laatste nieuws kan door je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Zie voor meer vragen over de FAQ (veelgestelde vragen) pagina.

>
7 Shares
Share
Email
WhatsApp