Staatsschuld | Domein Welvaart en Groei | Forum

Let op: het OsAcademie forum staat in 'read-only' mode. Het is dus niet mogelijk om nieuwe berichten te plaatsen. Het forum blijft wel online, zodat bestaande vragen en antwoorden gelezen kunnen worden. Zit je in je examenjaar en heb je dringende hulp nodig? Dan is onze examentraining misschien iets voor jou. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe gratis lesvideo's bij OsAcademie en tips voor je (bedrijfs)economie examen ontvangen? Registreer je dan hier.

Avatar
Uitgebreid zoeken
Forum bereik


MatchForumoptiesMinimum lengte zoekwoord is 3 tekens - maximum lengte zoekwoord is 84 tekens
De forums zijn op dit ogenblik gesloten en zijn alleen voor lezen toegankelijk
sp_Feed Onderwerp RSS sp_TopicIcon
Staatsschuld
5 juli 2016
20:57
Avatar
jvdvegt
Rookie
Gratis lid
Forumberichten: 1
Lid sinds:
5 juli 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

De nationale staatsschuld neemt elke dag toe. Hoe is dat te relateren aan de goede kredietwaardigheidsstatus van Nederland. Een land wat tegen een heel laag tarief obligaties en kapitaal kan aantrekken bij de ECB. Wordt het doorgeleende geld door banken aan bedrijven blijkbaar in voldoende mate omgezet in BNP. Confused

De staatsschuld neemt toe; welke restricties gelden er voor ons als land waardoor dit blijkbaar mogelijk is. Betalen we genoeg terug aan de ECB, blijft het risico beperkt.Cool

6 juli 2016
15:15
Avatar
Christiaan van Os
Admin
Forumberichten: 279
Lid sinds:
2 september 2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Kredietwaardigheid is een zeer subjectieve business en wordt bepaald door 3 grote (Amerikaanse) beoordelaars. Standard & Poor's (S&P), Fitch en Moody's.

De voornaamste reden dat Nederland nog steeds (of weer) een Triple A status heeft (en afgelopen week ongeveer 4 miljard heeft kunnen lenen tegen 0% rente), is dat wij het in vergelijking tot veel andere landen beter doen. Zij zien in Nederland een relatief stabiel land met een lager risico dat schulden niet worden afbetaald. Verder beschikken we over een zeer goede infrastructuur, goede voorzieningen en een relatief hoog opgeleide beroepsbevolking. 

Dus ook al stijgt onze staatsschuld, men acht de kans dat wij onze schulden afbetalen vrij groot. Ze hebben in die zin dus inderdaad het vertrouwen dat wij verstandige dingen doen met het geleende geld (slim investering bijvoorbeeld) en dat het ten goede komt aan het nationaal product. 

Forum tijdzone: Europe/Amsterdam
Grootst aantal on-line gebruikers ooit: 90
Nu on-line:
5
Gast(en)
Nu op deze pagina:
1 Gast(en)
Top-schrijvers:
234720: 21
melanie106148: 16
Houdini: 8
xMarjoleintjex: 8
Joey: 8
s578766: 7
Laraaa: 7
Ilse: 6
Ilse_C: 6
Sinterbaas: 6
Gebruikers statistieken:
Gasten: 2
Leden: 1427
Moderators: 0
Beheerders: 1
Forum stat.:
Groepen: 5
Forums: 30
Onderwerpen: 179
Berichten: 578
Nieuwste leden:
Teddie, Martijnohr, Thera, Nmadanee, tibaax, alisia, Astrid, ambervg, sharonvanolstx, sharonvanolst
Administratoren: Christiaan van Os: 279
>
Share
Email
WhatsApp