FAQ (veel gestelde vragen)

Wie zit er achter deze website?

Deze website en alle economie en bedrijfseconomie filmpjes zijn gemaakt door Christiaan van Os, maar laat ik vanaf hier verder schrijven in de ‘ik-vorm’. Ik ben meer dan 10 jaar met veel plezier actief als (bedrijfs)economie docent op het Mendelcollege te Haarlem. Mijn ervaring reikt van mavo, havo, vwo en het gymnasium tot lesgeven op het TTO (tweetalig onderwijs). Afgezien van de derde klas TTO, geef ik voornamelijk les in de bovenbouw van de havo en het vwo, met elk schooljaar minstens twee examenklassen. 

Waarom de OsAcademie website en voor wie?

Deze website is bedoeld voor alle leerlingen op de middelbare school met economie en/of bedrijfseconomie (voorheen M&O) in hun vakkenpakket. Je bent natuurlijk ook welkom als HBO of WO student om je basiskennis een beetje bij te schaven. En ‘last but not least’ zijn andere (bedrijfs)economie docenten natuurlijk ook van harte uitgenodigd om gebruik te maken van mijn website.

Waarom heb ik deze website gemaakt? Om allerlei redenen:

  • Op school komt een les vaak maar één keer voorbij; lesvideo’s zijn ideaal om de stof te herhalen zo vaak als je wilt en op het moment dat jij het nodig hebt.
  • Er zijn binnen elke klas grote niveauverschillen; leerlingen die het tempo niet bij kunnen houden, kunnen met mijn lesvideo’s op hun eigen tempo door de stof heen gaan.
  • Laten we eerlijk zijn; niemand is altijd 100% geconcentreerd. Je mist weleens wat, ook door bijvoorbeeld ziekte, en wat is er dan fijner om een online bibliotheek aan lesvideo’s tot je beschikking te hebben.
  • Het kan altijd gebeuren dat jij niet zo klikt met je eigen (bedrijfs)economie docent; uitleg van iemand anders biedt dan misschien wel een oplossing.
  • Docenten zelf kunnen de video’s gebruiken bij hun uitleg of ter herhaling.

Bovenal wil ik ertoe bijdragen dat elke leerling, altijd en overal, de beschikking heeft tot kwalitatief goede uitleg

Zijn er, naast lesvideo’s over de theorie, ook oefenopgaven en andere materialen beschikbaar?

Het maken/onderhouden van deze website, het creëren van de talloze lesvideo’s en het bijhouden van de website kosten ontzettend veel tijd en geld. Desondanks zijn alle video’s gratis te bekijken. Extra oefenopgaven, powerpoints, stencils, lesvideo’s waarin ik examenopgaven behandel en besloten webinars in de weken voor het eindexamen zijn beschikbaar in de vorm van een betaalde online examentraining. Deze examentraining is het gehele schooljaar toegankelijk en is zeer aantrekkelijk geprijsd (veel goedkoper dan de ‘live’ examentrainingen die hooguit enkele dagen duren). 

Wil je hier informatie over ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina of via de registratiepagina.

Wat kost het om mijn lesvideo’s te bekijken?

Niets. zoals hierboven als gezegd zijn de lesvideo’s die ik aanbied gratis. Zoals hierboven al vermeld, bied ik ook een betaalde online examentraining aan.

Op welk onderwijs(niveau) richt de OsAcademie zich?

Voornamelijk op havo/vwo/gymnasium niveau.

Waarom kan ik de filmpjes niet bekijken?

Controleer of je internetverbinding werkt en die sterk genoeg is om video’s te streamen. Als dat het geval is kijk dan of youtube.com niet geblokkeerd word.

Mijn video’s worden gehost via youtube.com en er zijn sommige scholen die deze website blokkeren. Ook kan het zijn dat de Adobe Flash Player niet geïnstalleerd is op je computer of een verouderde versie daarvan. Download de nieuwste versie van Adobe Flashplayer hier.

Dé online examentraining economie

Doe jij eindexamen en wil je jouw kans op succes flink vergroten?

Downloads

Hier volgen binnenkort enkele downloads, zoals powerpoints en pdfs met aanvullende uitleg

>
Share
Email
WhatsApp